DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen államtitkár úrnak a választ. Engedje meg, hogy folytassam, méghozzá azért, mert az egyik leglényegesebb kérdésemre nem kaptam választ. Tehát számomra nem világos most sem, hogy miért nem nyílt pályázatot írtak ki. Hiszen a nyílt pályázat a szabad versenyt jelenti, a szabad alkotói versenyt. Nem látom az okát, és nem látom az indokát, hogy miért kellett ezt korlátozni, miért kellett meghívásos pályázatot kialakítani, amikor az lenne a helyes egy ilyen fontos ügyben, amire a közvélemény is fokozott figyelemmel pillant, hogy valóban a legjobbak győzzenek, valóban a legjobbak vegyenek rajta részt.
Másfelől: én rendkívül aggályosnak tartom azt, hogy a pályázatot hivatalból kiíró állami tisztségviselő elnökli a bírálóbizottságot, ez ugye Svajda György, az államtitkár úr részt vesz a bírálóbizottságban, és részt vesz Kovács Imre is, aki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője. Magyarul: nehezen lehet eloszlatni az a gyanút, hogy itt politikai döntés fog születni.
Én nem utolsósorban szeretném megkérdezni, hogy Bán Ferenc, aki az előző pályázat győztese volt, miért nem vesz részt a meghívottak körében. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť