DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A magyar állampolgárok részvétele a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben szerencsére nem jelentős. Az Interpol főtitkárságának összehasonlító elemzései is ezt állapítják meg. Számos európai ország állampolgárai olyan mértékben megelőzik a magyarokat a nemzetközi kábítószer-kereskedelem területén, hogy a magyar részvétel az összehasonlító adatokban még kimutathatatlan. Az Országos Rendőr-főkapitányságnak 1991 óta vannak megbízható adatai a magyar állampolgárok által külföldön elkövetett kábítószeres bűncselekményekről. Ilyen okok miatt az elmúlt nyolc évben 203 fő ellen indítottak külföldön büntetőeljárást.
A képviselő úr harmadik kérdésére sajnos lehangoló választ kell adnom. Az elfogott elkövetők vallomásai alapján nem a kábítószeréhség, hanem egyre inkább a pénzéhség vezérli tetteiket, mert így mások életét, egészségét ördögi módon veszélyeztetve gazdagodhatnak rendkívüli módon. A saját használatra történő kábítószerek becsempészése csak a kezdeti időszakban volt jelentős, azóta a magyar állampolgárok többsége külföldi személyek, illetve bűnszervezetek megbízásából végzett kábítószer-csempészet miatt került büntetőeljárás hatálya alá. A konkrét eset kapcsán megállapítható, hogy a magyar elkövetők tevékenysége igazodik az Európát érintő kábítószer-csempészet általános jellemzőihez, a magyarok mozgása megegyezik a főbb európai csempészcsatornák irányával.
A magyar szervezett bűnözés a már jelentősnek mondható magyarországi amfetaminpiac ellátásában érdekelt. Az általuk megbízott csempészek jellemzően tőlük nyugatra fekvő országokból szállítják ezeket a szintetikus kábítószereket. Sajnálatos módon a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozók körében jelentős a bűnismétlés veszélye (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), nehezen tudnak lemondani a könnyen megszerezhető pénzről és vagyoni javakról.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť