KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az utóbbi időben jelentős publicitást kapott, hogy külföldön több magyar állampolgár ellen indult eljárás, illetve több magyar állampolgárt ítéltek el kábítószer-kereskedelem miatt. Nemrég például az egyik kereskedelmi televízióban megszólalt az a hölgy is, akit első alkalommal ismert meg az ország ilyen ügyben, és aki annak idején, a pakisztáni börtön után mégis újra próbálkozott.
Az elmúlt héten pedig ifjabb Vancsik Zoltán ausztriai kábítószerügye irányította rá a hazai közvélemény figyelmét arra, hogy nemcsak a kábítószer hazai jelentős terjedésével kell számolnunk, vagy hogy lassan célországgá válunk, de egyre több magyar kapcsolódik be a nemzetközi kábítószer-kereskedelembe is.
(13.30)
Egy biztos: az ország nemzetközi hírnevének nem tesz jót, ha egyre többen kerülnek külföldön börtönbe kábítószeres bűncselekmények miatt, és a magyarokról esetleg negatív kép alakul ki a kábítószer-kereskedelemben való fokozottabb részvétel okán. Éppen ezért érdemes néhány kérdést és problémát tisztázni, ezért a miniszter úrtól a következő kérdésekre várok válaszokat.
1. Milyen mértékű a magyar állampolgárok részvétele a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben?
2. Külföldön hány eljárás indult magyar állampolgárokkal szemben ilyen ügyben?
3. Elsősorban saját felhasználással függ össze a magyarok által külföldön elkövetett kábítószer-kereskedelem, vagy a szervezett bűnözés a jellemző?
4. Amennyiben a szervezett bűnözés a domináns, úgy a magyar vagy a nemzetközi szervezett bűnözés-e a meghatározó?
5. A nemzetközi kábítószerügyletekben előszeretettel alkalmaznak-e magyarokat, vagy részvételük nem jelentősebb más nemzetbelieknél?
6. Jellemző-e az ismételt bűnelkövetés a kábítószer-kereskedelem során, vagy csak ifjabb Vancsik Zoltán, immár tudhatóan nem első ügye miatt alakult ki ez az érzés?
Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť