KATONA KÁLMÁN

Full text search

KATONA KÁLMÁN
KATONA KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Jólesett hallani a képviselő úr humoros hozzászólását. Néhány kifejezése számomra szokatlan volt öntől, de én nem hiszem, hogy erre reagálnom kellene.
Nem szeretnék sokat beszélni arról, hogy milyen volt az a rendszer, amelyet a szabad demokraták vezette tárca dolgozott ki (Közbeszólások az SZDSZ soraiban.), milyen kapukat tartalmazott és milyen díjakat; annyit mondanék csak erről, hogy lényegesen drágább volt, többszöröse lett volna a teher, ami az autósokat sújtotta volna.
Ezt a tüntetések, tiltakozások és a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével megváltoztattuk. Egy olyan matricás rendet vezettünk be, amelynek a társadalmi elfogadottsága nagyon jó, az elmúlt hónapok és az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy a díjasítást a társadalom el tudja fogadni, a járművek nagyon kis része terelődött le az autópályákról az új matrica bevezetése kapcsán.
A kapukat azért hagytuk meg átmenetileg, mert nagyon jók az ellenőrzésre; miután van egy objektum, van egy olyan építmény, amely már ott áll, ennek a hasznosítását mindenképpen átgondoljuk. Fokozatosan fogjuk a kapukat lebontani, de lesz olyan kapu, amely ellenőrzőhelyként megmarad. Úgy látjuk, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nincs ellentétben a miniszterelnök úr kijelentésével az, hogy ezek a kapuk ellenőrzőpontokként működjenek, és az elképesztő dugókat nem tapasztaltuk. (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Tehát én megnyugtatom a képviselő urat, hogy amíg egy korszerű elektronikus rendszert be nem vezetünk...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť