SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Miniszter Úr! "A kapuk a futballpályákra valók" - mondta szellemes tömörséggel a miniszterelnök úr két évvel ezelőtt a kampány hevében. A szellemes tömörítések előnye és hátránya ugyanaz: sokáig megmaradnak ugyanis az emberek emlékezetében. Mint ahogy az is, hogy autópályadíj-ügyekben egykor harcos ellenzéki képviselők, most kormánypárti padsorokban ülve, milyen csendes beletörődéssel asszisztálnak ahhoz, hogy a kapuk is megmaradtak, matrica is van, és egyáltalán sikerült létrehozni a világon egyedülálló bonyolultságú matricás, mágneskártyás, pályakapus rendszert.
Mára már köztudott, hogy a kormány ezen újévi ajándéka egyrészt drága, másrészt forgalomlassító. Drága, hiszen napijegy nem lévén, a benzinárakkal már egyébként is alaposan sújtott autósoknak egy-egy ünnepi kiruccanáshoz, egy-egy családi látogatáshoz minimum 9 napra szóló matricát kell vásárolniuk, mely utóbbiaknak az ára ráadásul alig olcsóbb az egy hónapra szólónál. Minél kevesebbet autózik valaki tehát, annál drágább számára ez a rendszer. Idegőrlően forgalomlassító is, hiszen a matrica csak a rendszám feltüntetésével és a hozzá tartozó, szintén felrendszámozott mágneskártyával együtt érvényes, melyeket a kapuknál ellenőriznek, szükség esetén árusítanak is, elképesztő torlódásokat okozva ezzel rendszeres időszakonként az autósoknak.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérdezem önt ezért, hogy van-e elképzelése a kormánynak vagy az ön tárcájának arról, hogy ezt a példátlanul ostoba matricás, mágneskártyás, pályakapus rendszert a közeljövőben az autósok pénztárcáját és idegeit jobban kímélő megoldásra váltsák fel. Lesz-e egy útra szóló matrica, vagyis napijegy? Lesz-e a mostaninál megbízhatóbb matricaellátás? Várom a válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť