CSURKA ISTVÁN

Full text search

CSURKA ISTVÁN
CSURKA ISTVÁN (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Annak idején a MIÉP is a közvetlen elnökválasztás mellett volt, és ezt a véleményét ma is fenntartja, azonban a körülmények - ahogy Salamon képviselő úr is itt ezt most elmondta - jelenleg nem alkalmasak arra, hogy egy kétharmados szabályt... - illetve egy életben levő szabályt megváltoztassunk. Van éppen elég zűrzavar jelenleg a köztársasági elnök megválasztása körül, ezt most eggyel még tetézni értelmetlen dolog volna. (Dr. Koleszár Lajos: Násztánc?!)
Ezért ennek a javaslatnak a tárgysorozatba-vételét nem lehet támogatni, mert önző politikai célokat szolgál, és a kétharmados törvényekkel való további játszadozást akarja erősíteni. Az Országgyűlésnek azonban előbb-utóbb szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a kétharmados törvények rendszere és a feles törvények rendszere egymással nincs összhangban, és ezt meg kell változtatni, mert ez akadályozza a demokratikus rendszer működését, és előbb-utóbb olyan zűrzavarhoz vezet - mint ahogy volt is erre precedens -, amelyet nagyon nehéz aztán kiigazítani.
Valóban el kellene döntenünk hosszabb távon, hogy a köztársasági elnököt valóban a nép válassza meg, és ehhez viszont minden politikai erőnek meg kell adni az egyenlő lehetőséget a nyilvánosság előtt, a nyilvánosság igénybevételében, és egyes személyek népszerűsítésében, mert most így könnyű prédájává válna a szocialisták, a baloldal sajtótúlsúlyának.
Köszönöm. (Derültség az MSZP soraiban. - Taps a MIÉP soraiban és a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť