DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Abban a szerencsében volt részem, hogy figyelemmel kísérhettem az ön által említett törvény megszületését itt, a parlamentben. Ennek alapján felelősséggel állíthatom, hogy a törvényalkotó szándékai szerint a szabálysértési ügyben eljáró szabálysértési hatóságok az eljárás alá vont személyt büntetik nyilvánvalóan akkor, ha a törvény által meghatározott feltételek fennállnak.
(14.40)
Én nem tartok attól - ezt a törvény hatálybalépése óta eltelt nem túl hosszú idő alapján mondhatom -, hogy ez a kérdés problémaként merülne fel. Én inkább azt mondom, hogy bízom a jegyzők bölcsességében és jogalkalmazó képességében, abban, hogy ez a kérdés nem okoz problémát.
Ha fokozzuk az abszurditásokat - ön említette, hogy mi mindent követelhet ez a személy, a szabálysértési eljárás alá vont személy, aki megfelelő szerszámot kérhet, úgy, ahogy ön felsorolta -, akkor folytathatnánk a sort, azt is mondhatnánk, hogy védőitalt vagy védőételt is kérhetne, sőt, még viccesen azt is mondhatnánk, hogy esetleg a védőnő is szóba jöhetne, esetleg a munkadallal kapcsolatban is lehetne igénye.
De nem akarom komolytalanra venni a választ, hanem azt mondom, hogy itt is, a szabálysértési bírság végrehajtása során is a fokozatosság érvényesül, hiszen az első az önkéntes teljesítés, ennek eredménytelensége, illetőleg hiánya esetén ezt követi a letiltás, ha ez sem vezet eredményre, akkor az adók módjára való behajtás, és ezt követi az eljárás alá vont személy beleegyezése esetén a közérdekű munka. Tehát bízom abban, hogy ennek a feltételei, illetőleg a végrehajtása kérdésében nem tapasztalhatunk problémákat.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť