DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tehát ha így fogtam volna fel a képviselő úr kérdését, akkor az lett volna a válaszom, hogy majd ha kapja, majd ha nem állítólag, hanem a valóságban, akkor készséggel válaszolok rá.
Miután azonban ön elméletileg felvetett két fontos kérdéskört, nevezetesen a konzervgyárak konszolidálásának ügyét, másrészről a szarvasmarha-ágazat és a tejágazat kérdéseit, ezért elméleti választ tudok adni az ön által tett felvetésekre.
Mindenekelőtt emlékeztetném önt arra, hogy az 1998. évi XC. törvény 36. §-ának (1) bekezdése - tehát a Magyar Köztársaság Országgyűlése által hozott törvény, amely Országgyűlésnek ön is a tagja - jogosította fel a kormányt arra, hogy a konzervgyárak ügyében egy hitelcsomagot hozzon létre. Tehát nem én döntöttem, amint azt ön állítja, hanem kormányhatározat rendelkezik a konzervgyárak ügyének rendbetételéről.
(14.50)
És nagyon bölcsen tette a kormány, mert ha nem teszi, akkor egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye mezőgazdasági termelői tönkrementek volna, mert a konzervgyárak nem tudtak volna integrációs kötelezettségeiknek eleget tenni.
Annak idején egyébként önök többször interpelláltak - csak úgy mellékesen figyelmeztetném önt -, hogy miért nem konszolidáljuk már a konzervgyárakat. Amikor konszolidálta a kormány, akkor most meg kérdezik, hogy miért konszolidálta.
A másik kérdésre is elég lenne annyit mondanom, ha majd képviselő úr úgy tudja, hogy már megtörtént az az elbírálás, amelyre ön hivatkozott, akkor tegye fel ezt a kérdését, de az ön interpellációjából is kiderül, hogy nem történt meg ez az elbírálás, én pedig biztosíthatom újólag önt arról, hogy ön jól tudja, valóban nem történt meg mindez. De egyébként a szarvasmarha- és a tejágazat megkövetelné, hogy a konszolidálására valóban sor kerüljön, amint arról egy kormánydöntés rendelkezik; valóban szükséges az eurokonformmá tétel érdekében, hogy úgy a szarvasmarha-, mint a tejágazat, mind annak műszaki állapota rendbe hozassék, de ez a jövő kérdése, ez még nem történt meg; ha meg fog történni, akkor várom tisztelettel az ön erre irányuló interpellációját.
Most pedig kérem, fogadja el a válaszomat. Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť