DR. JÁRAI ZSIGMOND

Full text search

DR. JÁRAI ZSIGMOND
DR. JÁRAI ZSIGMOND pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr, Képviselőház! Először is szeretném tájékoztatni a képviselő urat, hogy nem ismeretlenek a szempontjai az autópálya-építés gyorsításának, a kormány ugyanis február 29-én 2037/2000. számú határozatában előírta ezeket a szempontokat.
Ennek a lényege az, hogy az autópálya-fejlesztési programot gyorsítani kívánja a kormány, a kivitelezők kiválasztási eljárásának változtatása révén a megvalósítási időt és a kivitelezési költségráfordítást kívánja csökkenteni. Az is szerepel a határozatban, hogy legalább 5 százalékkal olcsóbbak legyenek az autópályák, mint az ön kormányzása idején épített autópályák voltak. Valamint a harmadik szempont az, hogy a fejlesztések finanszírozási konstrukcióját és a kivitelezés hazai intézményi hátterének kialakítását kívánja megoldani. Tehát a három legfontosabb szempont, amit el tudok mondani: gyorsabban, olcsóbban és jórészt a hazai kivitelezőkre és a hazai bankok finanszírozására alapozva kívánja a kormány megvalósítani az autópálya-építési programot.
(13.50)
A döntés értelmében a program teljesítéséhez szükséges források biztosítását, koordinációját a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság végzi, a konkrét és részletes pénzügyi finanszírozási konstrukciót a Magyar Fejlesztési Bank Rt. és a Nemzeti Autópálya Részvénytársaság alakítja ki. Az általuk folytatni kívánt tárgyalások részleges kondícióiról információkat az 1996. évi, hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény üzleti titokkal és banktitokkal foglalkozó VII. fejezetének megfelelően sem a Magyar Fejlesztési Bank, sem a Nemzeti Autópálya Rt. nem adhat ki, ez jelentősen rontaná az elérni kívánt eredményeket.
Végül szeretném emlékeztetni a képviselő urat, hogy az ön minisztersége idején szigorúan titkos megjelöléssel előterjesztett kormányhatározatok rendelkeztek ezekről a konstrukciókról.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť