ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály 7. § (3) bekezdése alapján a mandátumok vizsgálatának eredményéről szóló jelentésekhez módosító javaslatot nem lehet benyújtani, a mandátumokat az Országgyűlés vita nélkül igazolja.
Most a mandátumok igazolása következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy igazolja-e Lengyel János mandátumát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérem Varga Mihály gépét is bekapcsolni; Őry Csaba gépét is kérném bekapcsolni!
Kimondom a határozatot, tisztelt Országgyűlés, és utána a technikai problémákat igyekszünk elhárítani: az Országgyűlés 290 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodó szavazat mellett Lengyel János mandátumát igazolta.
Többen jelezték, hogy nem működik a szavazógépük, leginkább a politikai államtitkárokat láttam, Őry Csaba, Varga Mihály és Kávássy Sándor jelezte (Dr. Szabó János: Nem jó!), valamint a honvédelmi miniszter úr, Szabó János is. A következőt szeretném kérni: a jelenléti gomb megnyomásával azok, akiknek a gépe nem működik, ezt jelezzék. A jegyző urakat pedig arra kérem, hogy gyűjtsék össze azokat a neveket, akiknek nem működik a szavazógépük, mert láthatóan ez több, mint amit itt észleltem. A munkatársakat pedig arra kérem, hogy a nevek megadását követően tegyék alkalmassá a gépeket arra, hogy szavazni lehessen velük.
Addig is, amíg ez megtörténik, a következő mandátum igazolására kerül sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy igazolja-e Molnár Albert mandátumát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 293 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodó szavazat nélkül Molnár Albert mandátumát igazolta. (Taps.)
Megkérem Lengyel Jánost és Molnár Albertet, fáradjanak a terem középére, és tegyék le az esküt. Megkérem Vidoven Árpád jegyző urat, olvassa elő az eskü szövegét, önöket pedig arra, hogy álljanak fel. (A teremben lévők felállnak. - Lengyel János és Molnár Albert a terem közepére lép. - Dr. Vidoven Árpád jegyző előolvassa az eskü szövegét.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť