DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A rádió hallgatói valóban és valószínűsíthetően nem ismerik a Házszabályt, amely rendelkezik arról, hogy az általános vitát és a részletes vitát milyen körben kell lefolytatni. Keller képviselő úr viszont valószínűleg ismeri az írásban közölt napirendi javaslatot, illetve most már napirendet, amelynek a függeléke úgy rendelkezik, hogy e törvényjavaslat általános vitája az ülés befejeztével zárul, tehát módosító javaslatokat házszabályszerűen az általános vita lezárásáig lehet benyújtani.
Az elnök asszony előtti monitort nem láthatom, és nem tudhatom azt, hogy az általános vitát öt perc múlva vagy félóra múlva fogja-e lezárni - nyilván, amint a hozzászólások befejeződnek. Ezért Keller képviselő urat nem kellett, hogy teljességgel váratlanul érje az, hogy már módosító javaslatok benyújtásra kerültek ebben az időpontban. A vita kétségtelenül általános vita, de a törvényjavaslat jellegéből következik, mivel egyetlenegy bekezdésből - nem is szakaszból - áll a törvényjavaslat, hogy az általános vita és a részletes vita elemei keveredhetnek.
Arra azonban szeretnék rámutatni, mert felszólalásomban az általános vita körébe tartozó aggályaimat nem tudtam idő hiányában kellő súllyal kifejteni, meg kell erősítenem azt, hogy a 10. § (1) bekezdése és a (4) bekezdés között olyan fokú ellentmondás található, amely egy jogszabály esetében nem megengedhető, e kérdés viszont az általános vita keretében vizsgálandó. Keresnünk kell ezen ellentmondás feloldásának a lehetőségeit.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť