DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Csak azért, mert a rádió közvetíti a parlamenti ülést, tehát nehogy a rádióhallgató számára úgy tűnjön, ahogy egyetértés van, azt is addig magyarázzuk, míg megint nem értünk egymással egyet.
Tisztelt Keller Képviselő Úr! Homoki államtitkár úr megszólalása szerintem teljesen egyértelmű volt, és ezen álláspontunknak adtunk mi is hangot. Nem arról van szó, hogy a Wekler képviselő úr által beterjesztett törvény tragikusan rossz, csak elindul egy olyan úton, amelyet én fogalmaztam meg, hogy végre morálisan is eleget teszünk valaminek, tágítjuk a törvény hatálya alá tartozó alanyi kört. De azt mondtuk, nem szabad itt megállnunk, mert megint károkat okozunk, mert ha már tágítjuk, akkor már nem találjuk meg azt a fogódzót, hogy egy rossz jogszabály keretei között mozogtunk eddig, és ez sok mindenre nem ad lehetőséget. Most végre kilépünk ebből a szorító gyűrűből, de akkor tegyük meg teljesen, tisztességesen és végérvényesen. Ezért a mi módosító indítványunk, amelyről szándékosan nem beszéltem részletesen, hiszen ez az általános vita, ezért csak utaltam arra, hogy e módosító indítvánnyal, amelyet a kormány támogatni fog, azt érjük el, hogy tovább tágul az a kör, amely előtt Wekler képviselő úr módosító indítványa, ha úgy tetszik, megnyitotta az utat.
Még egyszer a költségvetési kihatásokról: ezen a költséghelyen 4,2 milliárd van betervezve, ez várhatólag félmilliárd, de inkább egymilliárd forinttal túlteljesül. És akkor jön még ez a módosító javaslat, amelyről most beszélünk, amely Wekler úr szerint 850 millió, a mi becsléseink szerint valamivel több, de mivel mi még tovább tágítjuk a kört, ezért azt mondjuk, hogy minimum másfél milliárddal pluszban kalkulálni kell. Tehát ha azonnal életbe léptetjük a törvényt, akkor, mondjuk, 2,5 milliárd forintos túllépésnél vagyunk, és azt mondtam, hogy ennek sem lenne költségvetési jogi akadálya.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť