KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Gyimesi képviselő úr megszólalására szeretnék röviden reagálni. Azt gondolom, hogy a korábbi időszak tevékenységéről - hadigondozottak, hadiárvák és nem sorolom -, e társadalmi csoporttal kapcsolatos tevékenységünkről meglehetősen önkritikusan szóltunk.
De most nem kellene beleesni ugyanabba a hibába önöknek, kormánypárti többségnek - mi nagyon nem szeretnénk -, és ezért javasolta Jauernik képviselő úr és többen, nemcsak mi, hogy ezt a hatályba léptetést ne 2001. január 1-jére, hanem már most a közeljövőben tegyük meg. Ez nem felelőtlenség a költségvetéssel részünkről, hanem ez a javaslatunk a költségvetés ismeretéből fakad.
Ugyanis ha megnézzük a költségvetés jelenlegi pozícióját, és elemezzük azt, amit Hargitai képviselő úr a költségvetéssel kapcsolatban mondott, tehát hogy a költségvetési törvény módosítása nélkül lehetőség lenne kifizetni, ha lenne költségvetési többletforrás... A költségvetés jelenlegi pozíciója megítélésem szerint olyan, most már nem 4 milliárd, nem 5 milliárd, hanem az a többlet, amely idén jelentkezik - és Jauernik képviselőtársam világosan elmondta azt, hogy miért nem jelentkezik az egész költségvetési kihatás ebben az évben, mert a dolognak van egy hosszú átfutása, tehát az, ami az idén jelentkezik -, felelősséggel az idei költségvetési számok ismeretében vállalható. Ne toljuk tovább a problémát!
Ez különösen azért is indokolt, tisztelt képviselőtársaim, mert hosszú éveken keresztül a politika a nagy számokkal meg lett ijesztve, ahogy ön, Hargitai képviselő úr utalt rá, nem ebben az összefüggésben. De megijedtünk a nagy számoktól, és a nagy számok nem voltak igazak. Most különös felelősségünk van, hogy a lehető legkorábban lépjen hatályba.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť