BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem jelentkeztem volna, ha csak az Energia Hivatal beszámolójáról lett volna szó a vitában, hiszen ahhoz, amit Tardos Márton képviselő úr az SZDSZ nevében elmondott, nincs hozzátennivalóm. Ahhoz viszont van, amit Lázár Mózes képviselő úr a Fidesz vezérszónokaként mondott, mert megint olyan végiggondolatlan állításokat ismételt meg, amelyeket sokszor hallottunk már ebben és az előző parlamentben is az energiaprivatizációval kapcsolatban.
Az egyik ilyen állítás, hogy kizárólag költségvetési szempontot követtek az energiaprivatizáció során. Nem követhettek, mert a folyó költségvetés a bevételből egy fillért sem kapott, hiszen mi nem privatizációs bevételből rendeztük a folyó költségvetés problémáit, mint a jelenlegi kormány, hanem adósságcsökkentésre fordították a bevételt. Adósságproblémája pedig volt a magyar gazdaságnak, és az, hogy az adósságcsapdából a magyar gazdaság néhány évvel ezelőtt kijutott, és a Fidesz-kormánynak ma módja van komolyan gondolkodni egy 3 százalékos költségvetési hiányról és a költségvetési kiadások évről évre való emeléséről, ezt annak köszönheti, hogy az adósságcsapdából az előző ciklusban a magyar gazdaság kijutott. Ha ezt nem tettük volna meg az előző ciklusban, akkor a Fidesz-kormány egészen más feltételek között kényszerülne évről évre a költségvetését összeállítani.
Még egy megjegyzés: Lázár Mózes ismét elismételte azt az állítást, hogy áron alul, ár alatt adtak el valamit, nevezetesen erőműveket. Tessék mondani, mit jelent ez a szó, mihez képest mondja azt, hogy ár alatt!? A költségekhez képest? A piacon soha sem a költségek szabják meg a kínálati árat, ennek az állításának, Lázár képviselő úr, egyszerűen nincs közgazdasági értelme!
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť