GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Most jelzem, hogy még legalább két kétpercest fogok ezután rögtön kezdeményezni, mert egyszerre nem tudok mindenre reagálni.
Szeretném a figyelmükbe ajánlani az árkérdést. Az adósság kérdésében csak annyit szeretnék elmondani, hogy a képviselőtársaim számára, akik nem voltak itt az előző ciklusban, a jegyzőkönyv rendelkezésükre áll, elolvashatják, hogy ez a Ház döntött úgy, hogy a privatizációs bevételeket adósságtörlesztésre kell fordítani és nem folyó kiadásokra.
Az árkérdésről: körülnéztem, és a teremben vagyunk néhányan, akiknek kellene emlékezni arra, hogy a hetvenes években Magyarországon olyan fogyasztói energiaárak voltak, amelyek az importárnál is alacsonyabbak voltak. A nyolcvanas évek elején olyan energiaárak voltak a fogyasztói körben, amelyek a szolgáltató cégeknél az amortizáció elszámolására sem nyújtottak fedezetet. Tehát ezért feszegettem én azt, hogy vajon a '97-es árváltozásokat követően, vagy a költség-felülvizsgálatokat követően várható-e, hogy már a karbantartási kérdés szóba kerül, vagy van-e érzékelhető elmozdulás.
Amit most Lázár Mózes elmondott: igen, azt szeretném, ha e Ház falai között beszélnénk erről, és nem úgy, ahogy Lázár Mózes, aki árcsökkentésről beszél, miközben az árcsökkentés egy relatív dolog, amely mögött feltételezhetően olyan árnövekedés van, amelyről Balczó Zoltán beszélt. Csak nem azt kellene kimondani, hogy nem 20 százalékos lesz, hanem azt, hogy feltehetően csak 12 vagy 15. Ez a kormány jelenlegi médiapolitikájába tökéletesen beletartozik, hogy árcsökkentésről beszél. Nem igaz! A jelenlegi viszonyokhoz képest vélelmezhető, hogy árnövekedés lesz. Ezt kellene feltárni, különösen a kisfogyasztók előtt.
Köszönöm szépen, elnök úr, újra kérek majd kétpercesre lehetőséget. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť