GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Örülök, hogy Lázár Mózes kimondta, hogy valójában itt egy lassúbb növekedésről van csak szó. Tehát a kályha valahol máshol van.
A másik a privatizáció kérdése. Szeretném figyelmébe ajánlani a képviselőtársaimnak különösen azt, amikor Zakó képviselő úr azt mondta, hogy ez az előző kormány beszámolója. Nem, kedves képviselőtársam! Ahogy Lázár Mózes elmondta, '98. július 1-jétől '99 decemberéig szól ez a beszámoló, tehát ez már nem az előző kormányé. De a jelenlegi kormány bizony taktikázott az előző időszak beszámolójának elfogadásával, mert csak tegnap fogadtuk el és tegnap szavaztunk a '97. évi beszámolóról, amit idestova majdnem egy éve megvitatott a Ház, és teljes konszenzussal támogatott akkor. Tehát ez csak annyi, hogy amikor az Energia Hivatal önállóságát feszegetjük, akkor ilyen gondolatok is benne foglaltatnak ebben.
Az elkapkodott privatizációról. Kedves Képviselőtársaim! Az Antall-Boross-kormány döntött annak idején az energetikai privatizációról, a tendereket is kiírta, az ajánlatok is beérkeztek, és szintén meg lehet keresni a parlamenti jegyzőkönyvekben: 7-8 százalékos árfolyamon jöttek az ajánlatok, és nagyon nehezen tudtak kikeveredni akkor abból a csapdahelyzetből, hogy a privatizáció nehogy megtörténjen.
Azt gondolom - ez a befejező mondatom -, hogy nem folytatjuk le, amit Bauer Tamás is kezdeményezett. Talán külön kellene beszélgetnünk arról Lázár Mózessel, hogy egy cég üzleti értékét hogyan, milyen körülményekkel és milyen módszerekkel határozzák meg. Ennek bizony része az, hogy a cégnek milyen eredménye van, milyen eszközállománya van, mekkora a könyv szerinti értéke, és még sok-sok minden más, a piacon elfoglalt szerepe és helye ezt befolyásolja, és ez alapján alakult ki az az érték, amin a privatizáció megtörtént. Tehát a kérdés újfent az, amit Bauer Tamás mondott, hogy mihez képest.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť