KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Borzasztóan sajnálom, hogy itt az Energia Hivatal beszámolója fölött most már lassan egy órája teljesen értelmetlen vita folyik. Úgy tűnik nekem, figyelemmel végighallgatva ezt a vitát, hogy a kormánypárti képviselők számára ez a beszámoló tulajdonképpen egy ürügy. Ürügy arra, hogy mindenféléről beszéljenek, amiről másfél éve nem tudnak értelmes mondatokat megfogalmazni. Odáig mennek el a megfogalmazásban az energiaszektor privatizációjánál, hogy ez egy felháborító privatizáció volt, de hogy értelmesen értékelnék a folyamatot... - kérem szépen, idáig még nem jutottak el a másfél év alatt! És most teljesen ide nem tartozó módon minősítik, állításokat fogalmaznak meg, és arra már nem futja az idejükből, hogy bizonyítékokat hozzanak az állításuk igazolására.
A másik kérdéskör, amivel szeretnék foglalkozni rövid két percben. Azt mondja itt Lázár Mózes, és ezt folyamatosan mindig ismétli, hogy kérem szépen, az energiaszektor dolgozói teljesen ki vannak semmizve. Kezemben tartom teljesen véletlenszerűen az ÁPV Rt. Privatizációs Monitorát. Annak idején azért képeztük a tartalékot az ÁPV Rt. költségvetésén belül, hogy a privatizációval összefüggő kifizetésekre legyen fedezet, és ezt a tartalékba helyeztük el; elég nagy összeg szerepel a tartalékban, túlzottan is nagy. És látom, hogy '99 decemberében a villamosipari dolgozókkal az energiaszektor privatizációja kapcsán kötött megállapodás fedezeteként kifizetésre került 1,4 milliárd forint.
Miről beszél akkor, tisztelt képviselőtársam? Hogyan lehet felelősen félrevezetni a társadalmat és az Országgyűlést olyan állításokkal, amelyeknek semmiféle alapja nincsen?
Sajnos lejárt a két perc, a másik mondanivalóm a kompenzálás kérdésköre lett volna, de ezt majd később. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť