KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Lázár Mózes úr által körülbelül egy órával ezelőtt elmondottakra szeretnék néhány gondolat erejéig reagálni. Én örülök annak a felismerésnek, hogy a kormánypártok is felismerték, hogy nem mi határozzuk meg a kőolajár alakulását, márpedig ha nem mi határozzuk meg, mivel a felhasznált kőolaj kétharmad részét importáljuk, ezért ezekhez az árakhoz kénytelenek vagyunk alkalmazkodni.
Néhány évtizeddel ezelőtt kísérlet történt arra nézve, hogy megakadályozzuk ezen árak begyűrűzését. Ez akkor sem, most sem sikerült. Itt nem valami lobbiérdekről van szó. Miért baj ez? Azért baj, mert ezzel az eltérített árral félrevezetjük a fogyasztókat. Arra ösztönözzük kvázi őket, hogy egy rendkívül jó hatékonyságú, tiszta és még ráadásul olcsó energiára álljanak át. Ezt meg is teszik, mert nagy a kényszer, a szándék ebbe az irányba. S miután ezek az átállások megtörténnek, akkor fogja a kormány ismét csak felemelni ezen energiahordozók árát arra a szintre, amire már két évvel ezelőtt is szándékozott emelni. Mert itt arról van szó, hogy két éve halogatja a kormány az ár rendezését. Ezzel azt érjük el, hogy félrevezetjük, becsapjuk a fogyasztót, s ő azt fogja érezni, hogy mire ő átállt erre az energiafajtára, addigra a kormány egy árintézkedéssel felemeli ennek az energiahordozónak is az árát, s megint csak a fogyasztó járt rosszul.
(11.10)
Ezért hangsúlyoztuk mi ennek a kérdésnek a mielőbbi tisztázását. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť