KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Én még nem vagyok interpellálható ebben a Házban, nekem kérdéseket még nem lehet feltenni. (Derültség.) De mégis megpróbálok rá válaszolni. Ha a gázárképletekre vonatkozóan néhány konkrét információ lett volna a beszámolóban, akkor talán tudtunk volna konkrétan véleményt cserélni ezekről a kérdésekről is, hogy az ott megfogalmazottak mennyire helytállóak, vagy mennyire nem helytállóak. Mindenképpen tudott dolog az, hogy rendkívül jelentős eltérés van a hazai gázár, illetve a nagypiaci, a főpiaci gázárak között.
Amit Lentner képviselő úr elmondott, én úgy gondolom, hogy most nem a jövedéki termékek köréről beszélünk, hanem a természetes monopóliumok kérdésköréről. A kettőt nem kellene összekeverni. A jövedékitermék-piacon teljes liberalizáció van, bárki szabadon kereskedhet. Nem ugyanez a helyzet a gázszolgáltatás és a villamosenergia-szolgáltatás kérdéskörében.
Az, hogy Zakó képviselőtársam felszólalásában azt a véleményt fogalmazta meg, hogy azok a problémák, amelyeket mi felvetettünk, nem ennek a kormánynak az időszakában keletkeztek, csak egy példát mindenképpen említenék: ez az új tarifarendszer bevezetése. Ezzel kapcsolatban már többször hangsúlyoztuk, és más ellenzéki képviselők is utaltak rá, hogy sajnos a leghátrányosabb helyzetű emberek jártak a legrosszabbul ezzel az új tarifarendszerrel. A kormány a mi javaslataink ellenére kísérletet sem tett arra, hogy ezeket az embereket, állampolgárokat valamilyen kompenzációban részesítse. Ez az, amit mi kifogásoltunk ezzel kapcsolatban.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť