KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tóth István képviselő úr sorozatosan nem azt mondja, amit mi mondtunk. (Bernáth Ildikó: Még ez a szerencse!) Ezért nem is akarok erre a dologra válaszolni.
De tökéletesen igaza van Balczó Zoltán képviselő úrnak a tekintetben, hogy ezt a vitát nem e jelentés kapcsán kellene itt a Házban lefolytatnunk. Ha a kormány az eredeti szándéknak megfelelően föl merte volna vállalni azt, hogy az energiapolitika új üzleti modelljét behozza ide a Ház elé és itt a plenáris ülésen vitathattuk volna meg - ez a szándék korábban megvolt, mert hiszen azzal hozták be a gazdasági bizottság ülésére, ahol ezt az új modellt még Chikán miniszter úr mutatta be és fejtette ki erről a véleményét, akkor még az hangzott el, hogy ennek az üzleti modellnek a vitáját itt a parlament plenáris ülésén le fogjuk folytatni. Látható a mai vitából is, hogy össznemzeti, össztársadalmi ügyről van szó, ezt nem szokás kormányszinten eldönteni és hosszú évekre egy ilyen üzleti modellt elfogadtatni anélkül, hogy az ellenzéki pártok kifejthették volna e tekintetben az álláspontjukat.
(11.50)
Még szinte megismerni sem volt mód a bizottsági ülések keretében, nemhogy a határozott véleményünket e tekintetben kifejteni.
Itt van tehát a nagy probléma, hogy egy ilyen jelentés kapcsán itt kell ülnie a főigazgató úrnak, és hallgatnia olyan véleményeket, amelyek nem igazán a jelentéshez kapcsolódnak, és nem is igazán rá tartoznak, hanem inkább a kormány képviselőjére.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť