LÁZÁR MÓZES

Full text search

LÁZÁR MÓZES
LÁZÁR MÓZES (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én azért természetesnek tartom, hogy a Magyar Energia Hivatal beszámolója kapcsán fontos kérdések kerülnek elő, és remélem, hogy a főigazgató úr az itt elhangzottakból komoly tapasztalatokat tud leszűrni, mint ahogy én is.
Tisztelt MSZP-s Képviselő Urak! Az energiaipar privatizációját meg nem történtté tenni nem tudják, és bármit mondanak, bármilyen oldalról közelítik meg, az súlyos hibákkal terhelt. Én a Mátrai Erőmű Rt. privatizációja kapcsán legalább ezer oldalt olvastam át, ellentétben Keller képviselő úrral. 1995-ben az önök privatizációs minisztere kötött egy megállapodást a reprezentatív villamos- és bányászszakszervezetekkel, de három éven keresztül egy fillért sem voltak hajlandók fizetni az önsegélyező pénztárakba, pedig abban az időben már több helyen kerültek problémás helyzetbe a munkavállalók a privatizációt követően. Majd 1998. május 8-án, két nappal a választások előtt, a kampány utolsó napján, nem tudom, milyen megfontolásból - lehet, hogy választási megfontolásból - újabb megállapodást kötöttek az előző végrehajtásáról, de pénz még mindig nem volt. Utána az ÁPV Rt.-nek kellett ezt kifizetnie.
Tehát az, amit ön mond, az a történet, hogy az előző kormány csak ígérgetett három éven keresztül, ez a kormány pedig - jogkövető magatartással - az előző kormány által aláírt szerződés alapján fizet az önsegélyező pénztárakba, hogy a munkavállalókat meg lehessen segíteni.
Még egyszer hangsúlyozom, és önök is elismerik, hogy nehéz helyzetben van a Magyar Energia Hivatal, és azért kapcsolódtunk a privatizációhoz, mert az nagymértékben befolyásolja a kormány és az Energia Hivatal mozgásterét is. Önök azt mondták, hogy elfogadják a beszámolót, de ez meg ez meg ez, és olyanokat kérnek számon az Energia Hivatalon, ami nem rá tartozik.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť