TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tulajdonképpen legelőször Tardos Márton képviselő úr fölszólalására szerettem volna reagálni, de Kovács szocialista képviselőtársamnak nagyon nehéz volt kihagyni ezt a megnyilvánulását.
Itt rögtön utalnék arra, ahogyan Bauer képviselő úr megvédte Tardos urat. Saját magukat igazolják, ezt a rossz privatizációt még most is saját maguk védik meg egymás fölszólalásában. Ez azért egy kicsit nonszensz már! Elnézést, de az ön fölszólalásában annyi ellentmondás volt, hogy körülbelül egy órát lehetne erről beszélni, de én csak két sort szeretnék mondani.
Bánya- és erőműbezárásokat varr a kormány nyakába, amikor ezeket nem lehet már gazdaságosan üzemeltetni, és törvényszerű, hogy be kell zárni, mert ezt az energiaárat nincs, aki megfizesse! Fizesse meg az állam a költségvetésen belül burkolt szubvencióval? Ezt talán mégsem fogja meglépni! (Tardos Márton: Ki mondta? Én mondtam ilyet?)
Azon fölül a bányabezárásokat siratja, és akkor utána még mondja, hogy sok a környezetszennyező erőmű. Hát, persze, ezt fogjuk mi is kiiktatni, és ezért kell minél több környezetbarát, földgáz fűtőanyagú, valamint környezetbarát energiahordozó, megújuló energiaforrás.
Az energiaszektor eladáskényszere, úgy gondolom, a bevétel érdekében történt, de ez nem szolgálta az adósságcsapda kiiktatását. Talán, ha az idei évi költségvetést megnéznék: 23 százaléka az adósság kifizetése. Azért, mert ki lett cserélve a konvertibilis és forintadósság, attól nem lett jobb! A 803 milliárd az idei évben igen sok. Nem tudom, hogy ezzel az energiaeladással hogyan sikerült ezt megoldani.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť