VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szomorúan hallottam Tardos Márton SZDSZ-es képviselőtársam kijelentését, hogy az áramemelés valamilyen szempontból nem is rossz dolog. Én ezt ellenkezőleg látom, hiszen nemcsak a lakosság széles rétegét sújtja az áremelés, hanem a gazdálkodókat, főleg a családi vállalkozásokat sújtja legjobban az áramdíj megemelése. Ezen belül is a mezőgazdasággal foglalkozó családi gazdaságokat és szövetkezéseket sújtja, hiszen áram nélkül nem üzemelnek a különböző termesztőberendezések, nem üzemelnek a szárítók, a növényházak berendezései, az állattartó telepek, nem akarom sorolni folyamatosan.
Sajnos az a hatalmas mennyiségű nyereség, ami képződik, nem köszön vissza a szolgáltatás színvonalának erősödésében, legalábbis így látjuk mi vidéken, sőt, a körzetközpontok eltelepítésével, nagyobb városokba vitelével megindul a lakosság, a kisvállalkozók sétáltatása, hiszen egy-egy rosszul bediktált villamosenergia-számla dolgában vagy az árammérő, az áramállás rossz bediktálása miatti korrekció ügyében el kell utazni, mondjuk, Csongrádról Vásárhelyre, és ez bizony pluszköltséget jelent, mert telefonon nem is mindig fogadják el a korrekcióra való készséget.
Én azt mondom, hogy ez valóban egy elhibázott privatizáció ügyének is felróható. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Most arra kell törekedni, hogy valamilyen fékeket erősítésképpen be kell építeni, még akkor is, ha a tulajdonos azt mondja (Az elnök ismét csenget.), hogy kérem, nyugati árakat fogok érvényesíteni, vegyék tudomásul. Körülbelül ez volt a summázott vélemény egy fórumon, ahol én is részt vettem.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť