BÚSI LAJOS

Full text search

BÚSI LAJOS
BÚSI LAJOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! A Solami Rt. ingatlanokkal, termelőeszközökkel már nem rendelkezik, rendelkezik viszont 500 munkavállalóval még ma is. A pénz könyörtelenségéről már mindannyian hallottunk. Úgy gondolom, a tisztesség is üzleti erény. Hol találjuk az elemi tisztesség nyomait a cég tulajdonosainak utolsó négy hónapi tevékenységében, és hol van a jogos ellenszolgáltatás a leadott és eladott sertésekért?
Ezt kérdezi Kisújszálláson 327 család, Jászalsószentgyörgyön 147 család, Besenyszögön 113 család, de sorolhatnám Alattyántól Szászberekig a településeinket. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 44 településen 1409 gazdálkodó 169 millió forint erejéig várja jogos járandóságát. Sajnos, megyénket nemcsak a természeti katasztrófák sújtják, hanem fizetés nélkül távozó feldolgozó és felvásárló cégek is. Két éve ki nem fizetett fűszerpaprika, fél éve ki nem fizetett tej, és most a sertés. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Kérem a miniszter urat, hogy a válaszának második felében elmondottakat következetesen hajtassa végre, és amennyiben módot lát a Szolnok megyei gazdák megsegítésére, úgy kérem, tegye is meg. A válaszát elfogadom. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Bravó! - Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť