BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Bizonyára sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a politikai ifjúsági szervezetek - a velük együttműködő pártoknak juttatott támogatáson túl - hogyan jutottak a civil szervezetek rovására többletforrásokhoz. A minap arról számolt be a sajtó, hogy a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram, a GYIA 315 millió forintos keretéből számos politikai ifjúsági szervezet is több millió forint támogatásban részesült. A Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas 7,7 millió forint támogatást kapott a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram pénzéből. Más politikai ifjúsági szervezetek is komoly támogatást kaptak. Felmerül a gyanú, hogy a két legerősebb párt értékrendjét és céljait népszerűsítő politikai ifjúsági szervezet pályázatai nem véletlenül lettek ilyen sikeresek.
Néhány napja a Fidelitas és a Fiatal Baloldal vitájától hangos a sajtó. Számokkal dobálóznak, az igazukat bizonygatják, miközben az sajnos nem zavarja őket, hogy a politikai ifjúsági szervezetek a civil szervezetek rovására kapnak pénzt.
Államtitkár úr, az ön egyik munkatársához kötődik az a szervezet - az Új Generáció Országos Ifjúsági Szervezet -, amely közel 2 millió forintot nyert el ezen a pályázaton. Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez az Új Generáció nem azonos az SZDSZ-hez kötődő Új Generációval, jóllehet nemcsak a nevükben, hanem még székhelyüket tekintve is nagyon sok az azonosságuk. Szeretném itt is hangsúlyozni, hogy az SZDSZ-hez kötődő Új Generáció nem vesz részt - és a jövőben sem fog részt venni - a civil szervezeteket megrövidítő burkolt párttámogatásból.
Kérdéseim államtitkár úrhoz a következők: összességében mennyi pénzt vettek el a gyerekektől a pártokhoz kötődő politikai ifjúsági szervezetek? Milyen garanciákat terveznek beépíteni a pályázati kiírásba a jövőben, hogy a gyermekeknek és fiataloknak szánt kevéske forrás a civil szervezetekhez jusson?
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť