MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A 71-es számú főút Balatonakarattyán, Balatonkenesén és Balatonfűzfőn átvezető szakaszát kiváltó új útkapcsolat terve ilyen formában mintegy egy évtizeddel ezelőtt vetődött fel először.
Az akkor megkezdett tervezések alapvető célja az volt, hogy az említett új nyomvonalat a területfejlesztési és a közúthálózat-fejlesztési elképzelésekbe a lehető legjobb módon illessze be. Ezt a feladatot most a Balaton térsége - mint kiemelt régió - területfejlesztési terve elkészültével sikerült megnyugtató módon megoldani. A javasolt nyomvonal egyidejűleg szerepel a közeljövőben a parlament elé kerülő országos területrendezési tervben is. Ily módon megteremtődik a területfejlesztési, a környezet- és természetvédelmi, valamint a közlekedési érdekek közötti összhang.
Az M7-es autópálya és a 8-as számú főút közötti, 15 kilométeres hosszú útszakasz tervezése megkezdődött, amelyre ebben az évben mintegy 15 millió forintot fordítunk. Jövőre pedig a konkrét építés-előkészítés költségei elérhetik majd a 100 millió forintos nagyságrendet is.
Elmondhatjuk tehát, hogy ez a beruházás megkezdődik majd, az útfenntartási és -fejlesztési költségvetési célelőirányzatból fedezzük. A felhasználási tervben, a hároméves programban a feladatok között szerepel. A térség lakóinak helyzete tehát belátható időn belül javulhat. Nemcsak az állandó lakosok, hanem a több tízezer pihenő és üdülő is reménykedhet abban, hogy több évtizedes várakozás után végre megindul az út építése, legkésőbb a 2002. év elején.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť