DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Az okmányirodákkal kapcsolatban szeretnék önnek kérdést föltenni. A Belügyminisztérium országos közbeszerzési főigazgatósága egy gyorsított közbeszerzési eljárást írt ki 152 darab, még az elmúlt évben kialakítandó okmányiroda informatikai, információs és irodatechnikai felszerelésére. A pályázat szerint 2001-ig összesen 245 darab okmányirodát kellett létesíteni, és kértek ajánlatot még későbbi fejlesztésekre is.
(15.10)
A Belügyminisztérium kiírásában bírálati szempontként a műszaki tartalom 50 százalékkal szerepelt, az ajánlati ár 30 százalékkal, a referenciák 15 százalékkal, illetve egyéb kérdések 5 százalékkal.
Az eljárás nyertese egy neves vállalat, a Siemens lett. Ajánlata már a tavalyi beszerzésnél is minimum 700 millió forinttal volt drágább a versenytársak ajánlatánál. Ha figyelembe vesszük az előttünk álló hároméves programot, a győztes cég ajánlata mintegy 2 milliárd forinttal kerül többe az adófizetőknek. Információim szerint a versenytársak ajánlatának műszaki tartalmára a kiíró Belügyminisztérium egyáltalán nem is volt kíváncsi.
A következők a kérdéseim az államtitkár úrhoz:
Mi volt az oka annak, hogy a Belügyminisztérium Országos Közbeszerzési Főigazgatósága a versenytársak árajánlatát jóval meghaladó ajánlat mellett döntött?
A második kérdésem: mi volt az oka annak - ha volt egyáltalában -, hogy az adófizetőknek ez a beruházás 2 milliárd forinttal többe került?
És harmadjára, tisztelt államtitkár úr: önök valóban úgy látják, hogy a legjobb műszaki tartalommal bíró ajánlatot választották?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť