BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Turi-Kovács képviselő úr, aki az elején se volt itt meg most sincs itt, szóvá tette, hogy miért hozzuk fel Amerikát. A tévedések elkerülése végett: az előterjesztő és a társelőterjesztő hozta fel példának az Amerikai Egyesült Államokat, és a hozzászólásomban igyekeztem érzékeltetni, hogy mi a valódi helyzet az amerikai nemzettudattal, amit ők hoztak fel példaként, nem én. (Mécs Imre: Így igaz!)
Másodszor: Kelemen képviselő úr, Szlovákiának azért van szüksége arra, hogy a nemzeti színeit a címerrel együtt alkalmazza a zászlajában, mert a szlovák fehér-kék-piros, az orosz fehér-kék-piros, a szlovén fehér-kék-piros itt, Európában azonos, ezért Szlovénia és Szlovákia is címerrel használja a zászlaját. Magyarországnak erre nincs szüksége, mert a magyar piros-fehér-zöld Európában csak magyar, és senki másé. (Dr. Turi-Kovács Béla bejön a terembe.)
Viszont, mint tudjuk az 1990-es szavazásból, szemben a zászlóval, amely valamennyiünket egyesít, a címer vitatott kérdés volt; mint említettem, fideszes képviselők sem tudták akkor elfogadni... (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból.) - vezető fideszesek és vezető SZDSZ-esek, így van. Ezért felesleges megosztani a magyar társadalmat azzal a javaslattal, amelyet Csapody képviselő úr is benyújtott, Kelemen képviselő úr is benyújtotta.
Azt mondta Gubicza képviselő úr, azt mondta Molnár képviselő úr: örülnek annak, hogy az SZDSZ nem ért egyet. Ez az, ami az Egyesült Államokban elképzelhetetlen (Molnár Róbert: Pontosan idézd!) vagy Franciaországban elképzelhetetlen: a kifejezett törekvés a politikai szereplők megosztására. (Moraj a Fidesz és az FKGP padsoraiból.)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť