DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Én tényleg nagyon-nagyon tisztelem Mécs Imrét, ő megjárta a poklok poklát, ahogy a történelem lapjain immár olvashatjuk. Tehát, ha valakinek, Mécs Imrének tudnia kell, hogy milyen aljas módon, milyen erősen szorították bele a magyar nemzetbe a nemzeti érzést, és generációknak kellett - az én generációmnak is - felnőniük úgy, hogy ha nemzeti érzését megpróbálta megvallani, akkor abból igen komoly hátrányai származtak. Ez a szorongás még mindig benne van a nemzetben, ha valakinek, Mécs Imrének ezt nagyon jól kell tudnia. Ezt a szorongást erősítette az elmúlt tíz év alatt a politikai légkör - és nem akarom nevesíteni, úgyis nagyon jól tudják, hogy kikre gondolok. Amikor a nemzeti öntudatunkról beszéltünk - itt valaki pont a koronás címer vitájára is utalt, ez is ebbe a sorba tartozik -, akkor elemi erővel stigmatizáltak, bélyegeztek meg embereket, és ez a szorongást még mindig benne tartja az emberekben.
Úgyhogy egyetértünk abban, hogy belülről kell jönnie, de lehetőséget is kell biztosítanunk arra, hogy nyugodt lelkiismerettel tudják megvallani magyarságukat az emberek, és emiatt ne legyen szorongásuk. Erre igenis nagyon alkalmas ez a törvényjavaslat, hogy amikor naponta azt tapasztalják, hogy ha az állami épületeken, a középületeken folyamatosan ott van a zászló, akkor nyugodtan megélhetik ők is a magyarságukat.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť