DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nem fogom kihasználni a két percet. Egyetlen dologra szeretnék rávilágítani. Tökéletesen egyetértek Mécs Imrével abban, hogy az önkéntességnek döntő szerepe van, és kizárólag ez kaphat teret az egyes ember vonatkozásában. Ez a törvényjavaslat azonban nem arról szól, hogy akár az iskolás gyereket, akár a felnőttet, a szüleit vagy bárki mást bármire is köteleznénk; hanem itt arról van szó, hogy állami szerveket, közintézményeket ruházunk fel egy kötelezettséggel, amelynek alapján - a törvény alapján - a nemzeti zászlót ki kell hogy tűzzék. Ugyanis egy közintézmény, egy közhivatal nem úgy működik, hogy van egy belső meggyőződése meg egy lelkiismerete, és annak alapján aztán vagy kirakja a zászlót vagy nem. Egy közhivatal tipikusan úgy működik, hogy minden egyes lépését, a legapróbb részletekig is jogszabályokban kell előírni, mert ez a működésének, a létének az alapelve. Nem lehet rábízni a hivatalvezetőre, hogy ha úgy gondolja, tegye ki a zászlót. Hova is jutnánk, ha a földhivatal vezetőjének kellene azt elbírálnia, hogy helyes-e az, ha ő éjjel és nappal kitűzve tartja a nemzeti lobogót?!
Képviselő Úr! Ilyen a világon sehol nincsen! Mindenütt, Izraeltől az Egyesült Államokig, Horvátországtól Franciaországig, elhangzott már, kötelező érvényű állami jogszabályok írják elő - sehol sem az állampolgár számára, de - mindenütt az állami szervek számára a nemzeti lobogó kötelező használatát.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť