DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Bauer képviselő úr megszólított, és visszautalt a felszólalásomra. Én arról beszéltem, tisztelt képviselő úr, hogy az én meggyőződésem szerint a nemzeti lobogó és a Szent Korona nagyon hasonlít abban, hogy ugyanúgy békességet, összetartozást és egyetértést hirdet és sugároz a magyarok között.
Úgy gondolom, hogy most nem kellene visszatérnünk a Szent Korona-törvény vitájára. (Bauer Tamás: Nem én tértem vissza!) Annyit jegyeznék meg nagy tisztelettel, hogy úgy tűnik, a magyar nép a lábával szavaz e törvény mellett, hiszen január 1-je óta alig néhány hét telt el, és immár több mint százezer ember zarándokolt el a Magyar Országgyűlés Kupolacsarnokába a Szent Koronához. Ez engem megnyugvással tölt el, és azt a biztos tudatot erősíti bennem, hogy joggal lehetünk valamennyien büszkék arra, akik ennek a törvényjavaslatnak a megalkotásában részt vettünk, hogy helyes döntéshez segítettük az Országgyűlést.
Amennyiben valakinek azonban ellenérzése van a Szent Korona mint szimbólum ellen, ugyanakkor egyetért és ugyanúgy emelkedett érzelmeket ébreszt benne a háromszínű nemzeti zászló, mint bennem, én ennek szívből örülök. Úgy gondolom, hogy neki is van egy kapaszkodója, erőforrása, van egy magasztos élmény, érzés, amelyből erőt meríthet. És én hiszem, hogy ennek a népnek szüksége van, ha valaha szüksége lehetett, akkor most van a legnagyobb szüksége ilyen kapaszkodókra és ilyen erőforrásokra, hiszen óriási veszélyek, hatalmas kihívások várnak erre az országra. Azt hiszem, hogy ez a törvény, amelynek a vitája most éppen folyik - és arra is büszke vagyok, hogy ebben a vitában is részt vehetek (Az elnök csenget.) -, ez igenis ilyen erőforrásul szolgálhat.
Köszönöm szépen. (Polonyi Kornél tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť