DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szomorú állapotjelző az, hogy természetes dolgokról is lehet hosszan vitatkozni a parlamentben. Azt hiszem, alapvető szempont, hogy a sikerre lehet büszke egy közösség, de a siker alapozása az identitás. Éppen fordítva van, mint ahogy ezt Bauer Tamás képviselő úr felvetette. Én meg vagyok győződve, hogy szerencsétlen nép is érezhet összetartozást, és éppen ez emelheti ki a szerencsétlenségéből. Erre még a magunk példája is alkalmas.
Sok kibeszéletlen gondunk van, ez kétségtelen. Csak utalok arra, hogy itt a Parlamenttől nem messze északra van egy szobor, amelynek a problémáját szintén nem beszéltük ki, Károlyi Mihály szobra, akit egyik oldalról mint a köztársaság egyik fő harcosát és megalapítóját tiszteljük, de sose beszéltünk arról, hogy mekkora szerepe volt az ő eredménytelen kormányzásának abban, hogy az országot szétdarabolták, és ebben mennyi volt az ő tehetetlensége és alkalmatlansága.
Továbbmegyek: engem nagyon zavar az, és évek óta megoldatlan, hogy nem kizárólag akkor vannak fellobogózva a hidak piros-sárga-kékre, amikor román küldöttség van Magyarországon, hanem nagyon gyakran ünnepnap alkalmával is, és sokszor nincs mellettük a nemzeti lobogó, mint legutóbb a nemzeti ünnep kapcsán is tapasztaltam.
Ezenkívül engem az is zavar, elnézést kérek más érzésű képviselőtársaimtól, amikor az Európa Parlament előtt állok, és azt látom, hogy a szlovák nemzeti zászlón rajta van a kettős kereszt a hármas halommal, és a magyar nemzeti zászlón nincs rajta. Azt hiszem, ha tényleg a közös sorsra és a szlovákokkal való hosszú távú együttműködésre gondolunk, ez nem zárná ki, sőt éppen erősítené, ha használnánk a történelmi címerünket a zászlón, ezért egy ilyen jellegű javaslattal szeretnék élni, bár tudom, hogy ez sokkal mélyebb módosítást és nagyobb egyetértést kívánna, de a témát (Az elnök csenget.) napirenden kívánom tartani.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť