DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! E törvényre nem lenne szükség, ha nem lett volna 40 éves megszállás. A 40 éves megszállás alatt olyan eszmeirtás folyt Magyarországon, amelyre 1100 évig nem volt példa. Mindig eszmeirtás kezdődik, azután jön a népirtás. Mi történt lényegében? A hazafiságból lett nemzetközi hazafiság. A körmenetekből lettek zászlókkal való felvonulások; Szent István napja helyett alkotmányünnep, szent karácsony helyett fenyőfaünnep. És hogy teljes legyen a kép, még azt is tanították, hogy a boldogság és az igazság az, ha valaki átmegy a szocializmusból a kommunizmusba, ahogy mi valljuk azt, hogy a földi életből átmegyünk az örök életbe.
Természetesen mindent, amit lehetett, kiirtottak, és itt két generáció esett áldozatul. Éppen ezért úgy érzem, hogy szükséges azért, mert ami elmaradt, azt egy kicsit pótolni lehet, mert nem lehet az embernek pótolnia azt, amit 10-15 éves korban nem kapott meg. A zászlók fellobogózzák Budapestet, élményt kap - ó, hát ez is milyen szép! -, és akkor lassan talán visszaszáll oda, hogy a 40 éves eszmeirtásnak legalább a nyomai megszűnnek. Ezért úgy érzem, a javaslat helyes.
Köszönöm. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť