LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Sajnos elfoglaltságom miatt később tudtam bekapcsolódni eme vitába, mert az előző napirendi pontok viszonylag gyorsan lezajlottak, és úgy próbáltam a hivatalos megbeszélésemet intézni, hogy eme napirend elkezdésénél már itt legyek. Ezt nem tudtam megvalósítani, azonban figyelemmel kísértem a dolgokat nagyjából, és így csak egyetlenegy dolgot szeretnék mondani.
Ötvenéves diktatúra és vörös zászló után éppen ideje, hogy egy egészséges nemzettudatot ez a nép magáévá tegyen. Ezt a népet bizony nevelni kell, mint ahogy próbálták szocialista embertípussá és internacionalista emberré nevelni ötven évig, és szerencsére nem sikerült, mert a magyar gének egész mások. Ezért természetes, hogy a vidéket járva sokkal több piros-fehér-zöld zászlót láttam március 15-én a vidéki helyeken, ahol beszédet mondhattam, mint Budapesten, sokkal több nemzettudatot éreztem a vidékben, és ezért mondja a Független Kisgazdapárt, hogy a nemzet fenntartó ereje mégis a vidék, és ezt itt megint alá kívánom húzni.
Mécs Imre képviselőtársammal kapcsolatban nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert én Mécs Imrét becsültem mint '56-ost, aki halálra volt ítélve, de az emberek hatalmas ívű utakat tesznek meg. A mostani fölszólalása, azzal együtt, hogy tisztelem őt, hogy a fakult zászló kinn van a nyaralóján, ami nagyon szép dolog, ellenben azt a példát rossznak veszem, hogy a magyar gyerekek kigyomlálták a vörös zászlókat, mert nagyon jól tették, de ez nem azt jelenti, hogy a piros-fehér-zöld zászlókat ne szeretnék még akkor is, ha ez kötelezővé lenne téve. Azonkívül nincs kötelezővé téve, mint ahogy az előbb is hallottam; a középületeknél kell kötelezővé tenni, az pedig egy egész más kategória.
Remélem, hogy a magyar emberek, nemzettudatuk visszanyerése után - ami igenis nevelési kérdés -, majd kiteszik maguktól, önszántukból. És nagyon örülnék az országzászlók visszaállításának is, amire nagyon nagy igény van a vidéki településeken.
Köszönöm szépen a figyelmet; elnézést a túllépésért. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť