DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Ughy Képviselőtársam! Egy hajóban evezünk, egyet mondunk, de ha az kerül be a szövegbe, hogy jól olvasható, most gondolok az osztrák vagy a német reklámtechnikára, az még nem biztos, hogy megfelelő a mi szempontunkból. Most vegyük a színtant: tulajdonképpen jól olvasható fehér alapon a kék betű, vagy mondjuk úgy, hogy a legjobban olvasható. Utána sorrendben legjobban olvasható fehér alapon a fekete betű, utána sorrendben fehér alapon a piros betű és a többi. Jól olvasható mindegyik. De ha az idegen nyelvű szöveg fehér alapon kék betűvel szerepel, és a magyar szöveg fehér alapon piros vagy fekete betűvel, akkor már nem egyformán jól olvasható.
Tehát nincs köztünk semmi ellentét, csak én emiatt tettem be azt a kiegészítést, hogy a magyar nyelvű szöveg olvashatósága az idegen nyelvű szöveggel azonos legyen. Tehát még egyszer - ez szakmai kérdés, tehát itt nem is lehet vita köztünk -, ha fehér alapon kék betűvel jelenik meg az idegen nyelvű szöveg, akkor fehér alapon kék betűvel jelenjen meg a magyar szöveg is. Tehát nincs vita, csak a pontosítás miatt mondtam.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť