DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Boldog vagyok! Boldog vagyok azért, mert az elmúlt három évben még nem tapasztaltam azt, hogy elfogadtak volna módosító javaslatomat, de azért a mi oldalunk sem nagyon élvezte ezt az előnyt; megmondom őszintén, még akkor sem, ha esetleg arra meg lett volna az ok.
Önkritikát is gyakorolok. Nem tudom, hogy vannak képviselőtársaim vele, amikor egy törvényjavaslatot az ember meg akar nézni, elemezni, a címet valahogy átfutja. Na jó, tudomásul veszem, ott a cím, és mindjárt belemerülök. Pedig pedagógusként megtapasztaltam a kreatív gondolkodás kapcsán, hogy ha a gyerekeknek azt mondtam, hogy ehhez vagy ahhoz a témához mondjanak jobb címet, mint a könyvben van, bizony ötöst adtam akkor, ha jobb címet találtak.
Szóval, ez a cím; a cím eredetileg így hangzott volna: "A magyar nyelvnek a gazdasági reklámok, üzletfeliratok, továbbá egyes közérdekű közlemények közzététele során való használatáról". Ehelyett azt mondtam, és köszönöm még egyszer, hogy elfogadták: "A gazdasági reklámok és üzletfeliratok, továbbá egyes közérdekű közlemények magyar nyelvű közzétételéről".
Azt hiszem, hogy az előterjesztőnek és a bizottságoknak is köszönet jár ebből a szempontból, egyszerűen azért, mert a törvényjavaslat a magyar nyelvet kívánja óvni és megőrizni. Ezért a törvényjavaslat elnevezése során különösen fontos a magyar nyelv szabályainak betartása. Ezzel nem azt mondom, hogy más részeknél nem fontos, de a címnél azért különösen fontos.
Még egyszer köszönöm, hogy elfogadta az előterjesztő.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť