DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim!
Ennek a hosszú kérdésnek mindegyik szavában, fogalmában egy-egy kis alkérdés húzódik meg. Az első, hogy Orbán miniszterelnök úr... - ehhez az a kérdés kötődik, hogy volt egy olyan felmérés, ami arról szólt, hogy egyes állami vezetők milyen drágán és hova utaztak az utóbbi időben. Ezzel kapcsolatban föltehető az a kérdés, hogy mennyi kárt okoztak esetleg akkor, ha nem utaztak, tehát itthon voltak, de föl lehet tenni egy harmadik, még súlyosabb kérdést is, hogy mi van akkor, ha nem kerül felülvizsgálatra az a kormányzati munkamegosztás, ami pillanatnyilag érvényes.
Nevezetesen, mint ismerjük, az agrártárcához van alárendelve a területfejlesztés, vidékfejlesztés témaköre, amiről az elmúlt két-három évben rendszeresen elmondtuk, hogy ez egy nagyon elhibázott tevékenység, és önmagában véve ez a kapcsolat már nagyon súlyos hiányosságokat és gazdasági veszteségeket okoz, amire majd később visszatérek.
Az igazság az, hogy döbbenetes, hogy az agrártárcánál föltárt eddigi pénzügyi veszteségek mellett soha senki nem beszélt arról, hogy, mondjuk, a kistérségek fejlesztésével kapcsolatban mi történik. A legutolsó statisztikai adatok, amiket a Központi Statisztikai Hivatal adott ki, azt igazolják, hogy a 150 kistérségnek több mint egyharmada a folyamatosan leszakadók és stagnálók közé tartozik, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg kétmillió ember él folyamatosan romló körülmények között.
Ha ezt összehasonlítjuk a tegnapi miniszterelnöki hozzászólással, amely általában a sikerekről szólt, vagy összehasonlítjuk Torgyán miniszter úr kijelentéseivel, akkor bizony ez egészen másképpen hangzik. Tehát jogos az a kérdés, hogy nem a tárca struktúrájában, a vezetés irányításában és hozzá nem értésében keresendő-e az alapvető hiba. Szeretném kérdezni az államtitkár urat, hogy várható-e valami átalakítás a következő időben. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť