KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az ügyrendi javaslatom az, hogy az elkövetkezendő titkos szavazás egészüljön ki még egy szavazással, ami titkos. Nevezetesen arról van szó, hogy indítványozom, titkosan szavazzunk Gyimóthy Géza alelnök úr alelnöki posztjáról is.
Az indítványomat azért teszem, mert Gyimóthy Géza alelnök úr 2001. február 9-én azt írta, hogy "Alulírott Gyimóthy Géza, az Országgyűlés alelnöke a mai napon lemondok e tisztségemről". Indoklásul pedig azt jelölte meg, hogy az FVM élére jelölte őt az FKGP elnöke és elnöksége.
Tehát ha ez igaz, tisztelt képviselőtársaim, akkor bármi történt is február 9-e után, Gyimóthy Géza volt alelnök úr nem lehet a Ház alelnöke, és ezt mi, szocialisták nem kívánjuk, hiszen szükséges az, hogy teljes tisztikarral működjön a Ház. Most ugyan, február 12-én, Torgyán elnök úr írt egy levelet, egy bejelentést, amelyben ő arról beszél, hogy Gyimóthy Géza alelnök lemondása a miniszterré történő kinevezésével egyidejűleg történt, de hát, mint tudjuk, nem került kinevezésre Gyimóthy Géza alelnök úr. Tehát ezt a helyzetet csak úgy lehet feloldani, hogy ha most egyidejűleg a jegyzői szavazással mi szavazunk az alelnök személyéről, vagyis ismételten megszavazzuk Gyimóthy Gézát az Országgyűlés alelnökének.
Tekintettel arra, hogy a házelnöknek nincsen lehetősége átlépni a Házszabályokat, ezért erre a szavazásra szükség van, tisztelt elnök asszony. Még akkor is szükség van erre, hogy ha adott esetben a házbizottsági ülésen a házelnök úr ismertette azt a helyzetet, hogy volt egy lemondás, majd egy próba a visszacsinálásra, és mondjuk, adott esetben a szocialista frakció vezetője ezt a tájékoztatást köszönettel elfogadta, illetve regisztrálta.
Tehát a helyzet most az, tisztelt alelnök asszony, illetve tisztelt elnök asszony - elnézést kérek -, hogy Gyimóthy Géza alelnök urat ma meg kellene választani az Országgyűlés alelnökének, mert egyébként nem ülhet fenn a pulpituson, és ma már láttuk, hogy erre volt példa. Ilyen példát mi nem akarunk, és elnézést, hogy túlléptem az időkeretet...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť