DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is válaszolnék a kérdése címében feltett kérdésre, amelyre a válaszom egyértelműen az, hogy a segélyhívó rendszer nem kiált segítségért, hiszen az mindenki számára elérhető.
Ezenkívül az európai követelményeknek is megfelelő, egységes segélyhívószám, a 112 bevezetése is megtörtént. Díjmentes a hívó fél számára a mentők 104, a tűzoltók 105, a rendőrség 107 és az egységes segélyhívó 112 hívása. A hatályos jogszabályok szerint nem kell belépési díjat fizetni azokért a szolgáltatás-hozzáférési pontokért, amelyet a mentők, a rendőrség, a tűzoltóság speciális segélyhívószámokon kezdeményezett segélykérés célba juttatásához, továbbá a nyilvános segélyhívó berendezések céljára szolgáló helyi összeköttetésekhez létesítenek.
Valóban igaz, hogy a távközlési hálózatok előfizetési díját az előbb ön által említett szervezetek fizetik. Kormányzati szervekkel történő egyeztetés alapján az előfizetői díj összegéből a legnagyobb szolgáltató, a Matáv Rt. valamennyi segélyhívást fogadó szerv részére 20 százalék kedvezményt biztosít, annak ellenére, hogy erre jogszabályi kötelezettség nincs.
A kérdés rendezése alapos, körültekintő vizsgálat nélkül nem lehetséges, az érintett kormányzati szervek a szolgáltatók bevonásával egyeztetnek, ugyanakkor jogos a szolgáltató azon igénye, hogy a fenntartással és a működéssel kapcsolatos költségei megtérüljenek. Az egyeztetések lezárása után lesz látható, hogy milyen jogi háttér megteremtése szükséges.
Köszönöm kérdését, hogy erről a problémáról beszélhettem. Köszönöm. (Taps a Kisgazdapárt és a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť