ZAKÓ LÁSZLÓ

Full text search

ZAKÓ LÁSZLÓ
ZAKÓ LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Talán nem közismert, de tény, hogy a Matáv Rt. az ország valamennyi hivatalos segélynyújtó szervezetét, így a mentőket, a rendőrséget, a tűzoltóságot a hozzájuk befutó minden segélyhívó vonal után az üzleti vonalakra érvényes vonal-előfizetési díjjal sújtja. Így van ez minden hónapban, immáron kilenc éve.
A jelenlegi tarifa alapján országosan körülbelül 25 millió forint jut évente a Matáv Rt. zsebébe azoktól, akik éppen támogatásra szorulnának. A helyzet visszásságát növeli az is, hogy ezekről a segélyhívások fogadására telepített készülékekről sem hívást kezdeményezni, sem a különböző Matáv-szolgáltatásokat igénybe venni nem lehet.
(16.50)
Nagyon úgy fest a dolog, hogy költségvetési pénzből - véleményem szerint indokolatlanul - hozzájárulunk a Matáv Rt. nyereségéhez. Kevesen tulajdonítottak nagy jelentőséget az ügynek, azonban egy városi önkormányzati tűzoltóság parancsnoka, aki évek óta perli e kérdésben a távközlési céget, azt mégis elérte, hogy a szolgáltató vezérigazgatója saját hatáskörben 20 százalék kedvezményt adott ezen szervezeteknek.
A kialakult helyzet egy régi joghézag miatt fordulhatott elő. Törvény biztosítja a segélyhívás díjtalanságát. Más jogszabály garantálja a segélyhívó fogadóállomás létesítési díjának ingyenességét, ám a havi vonal-előfizetésről nem rendelkezett senki. A Matáv Rt. ezt a joghézagot használja ki akkor, amikor az egyirányú vonalak után előfizetői díjat számláz.
A hivatalos szervek - Hírközlési Főfelügyelet, Pénzügyminisztérium, Közlekedési és Vízügyi Minisztérium, Belügyminisztérium, Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - eddig érdektelenül viszonyultak ehhez a közérdekű bejelentéshez, panaszhoz.
Kérdezem ezek után tisztelt államtitkár urat, hogy a szükséges jogszabály-előkészítést, -módosítást meg kívánják-e indítani. Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz, a Kisgazdapárt és a MIÉP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť