DONÁTH LÁSZLÓ

Full text search

DONÁTH LÁSZLÓ
DONÁTH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Gyorsan kapcsolódva muszáj Fodor Gábor barátomat is helyreigazítani: női papság nem létezik. Ott, ahol nők reverendát vagy liturgikus öltözéket vehetnek, azok nem papok, azok legfeljebb lelkészek, lelki pásztorok és bármi egyebek. (Dr. Fodor Gábor bólogat.) Ott, ahol áldozás van, ott lehetnek csak papok. Igazából a katolikus egyházban sem lenne lehetséges, hogy papok legyenek, és mégis vannak, de nők nem lehetnek; de ebbe most ne bocsátkozzunk bele. A lényeg az, hogy a "női pap" fogalma egy lehetetlen teológiai gubanc.
Csatlakozva Bauer Tamás szavához, itt a lista, kedves elnök úr, illetve miniszter úr, amelyet ön írt alá, és valószínűleg Isépy Tamás azért nem érti, hogy mitől berzenkedik a mi lelkünk mélyén oly protestáns öntudatunk, amikor azt látjuk - hiszen ő vélhetően római katolikus -, hogy itt fel van tüntetve ebben a listában a hetednapi adventista egyház, de ha ön előveszi a minisztérium által készített kötetet, abban nem egy adventista egyházat fog találni. Vajon azok az adventisták, akik nem ehhez, nevezzük történelmi adventista egyházhoz tartoznak, de hitvallásukat tekintve mégiscsak adventisták, hogyan érzik most magukat, mikor az adókedvezményekből ki vannak véve?
Idetartozik végezetül önnek is egy mondat, hogy én nem vettem részt semmilyen egyeztetésen. Nagyon tisztelem Schanda Balázs kollégáját mint alkotmányjogászt, jogtörténészt és kiváló szellemiségű férfiút; Erdő Pétert nem kevésbé, akivel szintén volt alkalmam időnként beszélgetni.
Az egész dolgot rendkívül problematikusnak érzem, ugyanakkor azt gondolom, hogy a végsőkig el kell menni a mindenkori kormányzattal annak érdekében, hogy az egyházakat, a vallást érintő dolgokban konszenzus legyen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť