DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. Köszönöm szépen Fodor Gábor képviselőtársam észrevételét. Természetesen ezeket a dokumentumokat nemcsak mi az emberi jogi bizottságban vagy a külügyi bizottságban ismerjük jól, hanem a legtöbb ilyen kérdésekkel foglalkozó képviselőtársunk is, nem véletlenül idéztem éppen ezért Hegyi Gyulát, aki azon a bizonyos általam idézett bizottsági ülésen elég érzékletesen lélektanilag is körülírta egy ilyen típusú dokumentum, jelen esetben a '99. júniusi Európa tanácsi parlamenti közgyűlési dokumentum megszületését.
Fodor Gábor képviselőtársam ugyanezekből a passzusokból általánosabb érvényű tételeket idézett. Ezekkel természetesen, miután benne vannak és miután nem mazsoláztam magam sem, hogy mit idézzek, én az egésszel értek egyet, azokkal is, amit Fodor Gábor elmondott; csak miután az általam idézetteket és nem a '90-est, hanem a '96-os és '99-es dokumentumok általam idézett passzusait nemigen szokták idézni, gondoltam, hogy ezeket is érdemes idevennünk.
A vita egyes pontjaihoz vagy pedig mindazokhoz a kérdésekhez, amelyekhez még talán el fogunk jutni a hallható hozzászólások során, egyelőre természetesen az alapkérdésekhez nem kívánok hozzászólni az általam elmondottakon túlmenően. Annyit még, hogy nem fedhetjük le az ezen kérdésben megnyilvánuló, remélhetőleg őszinte és lényegi véleménykülönbségeket azzal, hogy ki-ki konfessziót tesz. Én a magam részéről azt, hogy a római katolikus egyház hívő tagja vagyok, tekintem olyan személyes ügynek, hogy nem egy ilyen konfesszionális megközelítésből mondtam el, amit elmondtam, hiszen állítólag a hit a legintimebb magánügy. Tehát én továbbra is, ha még erre lesz mód vagy szükség, európai parlamenti dokumentumokra, illetve a törvény szövegére fogok hivatkozni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť