DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Két percre azért jelentkeztem szólásra, mert két képviselőtársam is idézett. Az egyik Kiss Gábor, nagyon pontosan, hiszen felolvasta a jegyzőkönyvet, a másik képviselő úr Fodor Gábor, helyzetéből adódóan ezt egy kicsit szabadabban tette, és azt gondolom, hogy ezzel elferdítette a valóságot.
Tehát a következő történt az emberi jogi bizottsági ülésen. Miután tudjuk jól, hogy a kormány minden számításba jöhető egyeztetést lefolytatott az egyházi szervezetekkel és a pártokkal is, mégis egy ponton az látszik - és ez a beterjesztéskor körülbelül látszott -, hogy valami váratlan történt, és az a körvonalazódó megegyezés, ami persze nem volt kimondva, de ezt mindannyian éreztük, legalábbis a Szocialista Pártot illetően, megbomlani látszott.
Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy ez a dolog a költségvetés elfogadásával történt. Fodor Gábor úr többször megszólította az ott jelen lévő köztisztviselőket, hogy mit akar a kormány ezzel demonstrálni, hogy beterjeszt egy kétharmados törvényt, amikor nyilvánvalóan nem lesz megegyezés, tehát nem lesz meg a kétharmad. Ezek a köztisztviselők erre nyilvánvalóan semmit nem mondtak, és miután ez már sokadszor elhangzott, ezért én kormánypárti képviselőként azt mondtam, hogy nyilvánvalóan azt gondoljuk, hogy ez a törvény átmehet. Egyébként itt emlékeztetem Fodor Gábort arra, hogy Semjén Zsoltnak volt egy ilyen mondata, hogy a remény hal meg utoljára. Tehát a kormány azzal a szándékkal terjesztette be ezt a törvényt, mert hiszi, hogy erre a módosításra szükség van, és a módosításra talán lehetőség is van, látva azt, hogy a szocialista képviselők is valamilyen részét elfogadják ennek a módosításnak.
Volt egy olyan mondatfüzérem is - ezt, még egyszer mondom, Kiss Gábor úr tökéletesen idézte -, hogy egyébként én azt is értéknek tekintem, ha demonstrálhatjuk egy ilyen vita során azt, hogy ki, mit képvisel ezekben a nagyon fontos kérdésekben.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť