IFJ. HEGEDŰS LORÁNT

Full text search

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT
IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Bauer Tamás képviselőtársam kossuthi tradícióról beszélt. Bauer Tamás volt az, aki az állam világnézeti semlegességére hivatkozva tiltakozott, és nem vett részt a Függetlenségi Nyilatkozat 150 éves évfordulója alkalmából a debreceni Nagytemplomban tartott kihelyezett rendkívüli Országgyűlésen. Úgy vélem, hogy ezek után - finoman kifejezve - nem illenék önnek kossuthi tradícióról beszélni, miután önben annyi nagyvonalúság nem volt, hogy a nemzetet megtisztelte volna részvételével; bár túlzott megtiszteltetésnek semmiképpen nem vehettük volna, ezt finoman kijelenthetem.
Ami a szabadkőművességet illeti Kossuth kapcsán, ez is felmerült, a szabadkőművesség sok nagy skalpot kíván feltüntetni saját tekintélyét növelve, azonban ennek a fele sem igaz, Kossuthra vonatkozóan sem.
Még hozzá szerettem volna szólni az erkölcs kérdéséhez. Úgy vélem, hogy az erkölcs vég nélkül azért nem relativizálható. Természetes, hogy lehet beszélni rossz erkölcsről, de úgy vélem, hogy a rossz erkölcs semmiképpen sem követendő, mert ha az erkölcsöt vég nélkül relativizáljuk, akkor a "ne ölj!" parancsolat relativizálásával akár tömeggyilkosokat, így Adolf Hitlert vagy Joszif Visszarionovics Dzsugasvili Sztálint is fel lehetne menteni, amit, úgy érzem, talán ebben az Országgyűlésben senki nem kíván. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť