KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Nem szerez nekem túl nagy örömet, hogy elkezdtünk egy körben forogni, de újra és újra visszakényszerülünk bele.
Hargitai képviselő úr összemaszatolt két dolgot. Természetesen mindannyian tudjuk, akik itt vagyunk és részt veszünk a vitában, hogy az egyházi jogi státus egy speciális jogi státus, amely mögött ott van az állam és az egyház szétválasztásának alkotmányos elve. Ha nem így lenne, nem volna min vitatkoznunk, mert akkor mindegy lenne, hogy egy vallási közösség egyházi vagy egyesületi formában működik, és nem lenne miről beszélni.
Amire én Isépy képviselő úr fejtegetésére reagáltam, az más. Tudniillik Isépy képviselő úr azt fejtegette - ha én jól értettem -, hogy az egyházak működésének, törvényes működésének ellenőrzése és az érdemi bejegyzés az egyházak alaptevékenységének, a vallási tevékenységnek a meghatározása nélkül nem értelmezhető. Erre mondtam én azt az analógiát, hogy más esetekben is az intézmény sorsa és jogállása értelmezhető az alaptevékenység meghatározása nélkül is. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy összetéveszteném a felsőoktatási intézmény státusát az egyházéval. Ugye, képviselő úr, elhiszi, hogy ha ennél többet nem is, de ennyit az elmúlt két és fél évben megtanultam?
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť