BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Engem Salamon képviselő úr egyetlen szava késztet felszólalásra, nevezetesen a "mondvacsinált" kifejezés.
Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elképzelhető-e az, hogy egy társasház lakói közösen lássanak hozzá az emeleten levő erkély renoválásához, miközben az egyik lakó - aki történetesen az adott társasházban többségben van a szavazatokat tekintve - az alapokat bontja le a társasház alól? Vajon mondvacsinált indok-e az, hogy nem látjuk indokoltságnak az erkély dekorációjának az újrafestését, amikor a másik fél az alapokat rángatja ki az épület alól?
Azt hiszem, ez nem mondvacsinált indok, és a mi esetünkben is erről van szó: két és fél éve folyik a parlament működésének illuzórikussá tétele. Két és fél éve folyik olyasmi, hogy a házelnök újraszavaztat, ha nem tetszik neki a szavazási eredmény.
(13.20)
Két és fél éve folyik olyasmi, hogy a kormánypárti frakcióvezető a szavazás elhalasztását kéri, mert nincs meg a többség, és akkor a parlament ezt tudomásul veszi. Két és fél éve folyik az, ami tegnap valóban egészen elképesztő fejleményekben csúcsosodott ki, hogy az alkotmányügyi bizottságot össze sem hívják, a bizottság elnöke nyilatkozik a bizottság nevében, és ezt hosszasan lehetne folytatni, ha nem két percem lenne. És ezek után az ellenzék járuljon hozzá a Házszabály módosításához egy olyan ügyben, amit a kormányoldal most éppen sürgetőnek tart?! Ez mondvacsinált ügy, indok önnek, Salamon képviselő úr?
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť