ERKEL TIBOR

Full text search

ERKEL TIBOR
ERKEL TIBOR (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A harmadik szakaszban egyetlenegy ponthoz nyújtottunk be módosító indítványt, és ez szoros kapcsolatban áll a 75. pontban tárgyalt - felfedező, bejelentő - kérdéssel. Akárhányszor erre a paragrafusra, alkalmasint a 83. § (1) bekezdésére nézek, mindig a margitszigeti Madách-szobor letört két karja jut az eszembe, valamint lassan már az eszembe se jut, hogy hány ércszobrot, mellszobrot vittek el az ottani szoborsétányról.
Őszintén remélem, hogy az örökségvédelmi bírság bevezetése a megélhetési bűnözésnek, valamint az imént említett öncélú önkifejezésnek végre gátat szabhat. Ezt a célt szeretné erősíteni ez a módosító indítvány, amely az (1) bekezdés b) alpontját változtatná meg, ami úgy szól, hogy a bírság kiszabásának természetes személlyel szemben nincs helye, ha az annak alapjául szolgáló magatartásnak, illetve cselekménynek a befejezésétől tíz év eltelt. Ez a tíz év ebben a kategóriában mulatságosnak tűnik. Itt is emlékeztetnék az Unidroit-egyezmény szellemére, amely hasonló esetben, bár nem pontosan azonos esetben, 75 évet jelöl meg határidőként. Úgy gondoljuk, hogy ha Európa felé haladunk a csatlakozás tekintetében, akkor ez a tíz év megmosolyognivaló.
Itt mi 25 évet javasolunk, de elképzelhetőnek tartjuk - miután erre lehetőséget teremt az Unidroit is - ennél sokkal nagyobb elévülési idő kiszabását is. Úgy vélem, ez nem igényel túlságosan sok szót. Sok szót az igényel, ami miatt a bírság kiszabható, s ezért Horváth képviselő úrral tökéletesen egyetértek. Ezt a bölcsődében, az óvodában kell elkezdeni, tehát az Oktatási Minisztériumnak, példának okáért, óriási feladatai lesznek azon a téren, hogy erre a paragrafusra egyáltalán ne legyen a későbbiekben szükség.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť