LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Szabó Zoltán képviselő úr támogatóan hívta föl a figyelmet az ajánlás 135. pontjában szereplő módosító javaslatunkra. Ezzel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy mivel a kulturális bizottság támogatta a bizottsági ülésen ezt a javaslatot, azonban sem az előterjesztő, sem a többi bizottság nem támogatta, egy kapcsolt módosító indítvánnyal kísérleteztünk. Ez így hangzik: a védett kulturális örökség tulajdonosa, használója tűrni köteles a hivatal által elrendelt vagy engedélyezett munkálatokat, az emiatt felmerült és igazolt kiadásai megtérítése mellett. Még mindig van idő esetleg ezt a csatlakozó módosító javaslatot továbbgondolni.
Ugyancsak Szabó Zoltán képviselő úr hívta föl a figyelmet a 82. § (1) bekezdésének kiegészítésére. Itt is beadtunk egy kapcsolt módosító javaslatot, megelőlegezve Szabó képviselő úr gondolatait. Ez pedig így hangzik: minősített esetben a felelős személyt a büntető törvénykönyvben meghatározott időtartamú szabadságvesztéssel kell sújtani. Lehet, hogy nem tökéletes a megfogalmazás, de mindenképpen kérem az előterjesztőt, hogy fontolja meg, hiszen ma világszerte nagyon szervezettek és eszközeikben nem válogatósak a műkincsmaffiák. Bármilyen bírság kiszabása náluk csak az épp felderített esetek vesztesége, anélkül, hogy a szervezetben részt vevők szabadságát veszély fenyegetné. Mindenképpen szükségesnek tartjuk, hogy a törvénybe befogalmazzuk ezt a szigorító mondatot. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť