SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Azt gondolom, Szabó Zoltán hozzászólása még egyértelműbbé tette számomra a dolgot, és talán jobban el tudom mondani, amit eddig szerettem volna.
(17.10)
Azt gondolom, hogy abból a megközelítésből, amit ő elmondott, a következőt tudom mondani: letisztul végre valami, aminek jó, hogy le kell tisztulnia. Vagyis: ami hatósági feladat, az hivatali feladattá válik; ami pedig az előkészítés dolga, az pedig a tanácsadó testületté válik. S ebből a szempontból nem keverednek a felelősségi viszonyok. Teljesen egyértelművé válik, hogy ami a szakmai előkészítéshez szükséges, az az ásatatási bizottságon, a műtárgyi bizottságon és más tanácsadó testületeken keresztül jelenik meg. A döntés, a döntéssel kapcsolatos felelősség pedig a hivatalé. És ez a hivatal hatóságként működik, a másik három testület pedig tanácsadó testületként működik.
Ez olyan elválasztás, ami - azt gondolom - a döntés és a felelősség szempontjából egyértelmű, és amely lehetővé teszi, hogy az a tudás, amelyik mind a hatóságnál és az azt megalapozó szakmai dolgokban, mind pedig az ásatási bizottságban, illetve más bizottságokban megvan, megmaradjon, és a döntésben szerepet kapjon. Eltérő szempontok vezérelnek egy szakmai szempontú döntést, és eltérő szempontok vezérelnek egy államigazgatási típusú döntést, nem érdemes ebből a szempontból összekeverni, jó is ez a különbségtétel most.
Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť