NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: ...tehát nem volt azért sem lehetséges, mert a Magyar Állandó Értekezlet nem a magyar parlamentnek, nem a magyar kormánynak a szerve, hanem a Kárpát-medencei magyarság szerve, és a Kárpát-medencei magyar politikai szervezetek határozhatják meg, hogyan is épül fel a Magyar Állandó Értekezlet.
Ami a közalapítványokat illeti, a közhasznú szervezet intézményrendszerének a kilátásba helyezése hangsúlyosan szerepel a törvényben. Ez vonatkozhat a jelenlegi közalapítványokra is, de a későbbi döntéseinket nem szeretnénk megelőlegezni azáltal, hogy konkrét közalapítványok beemelését elvégezzük a törvénybe.
Ami pedig az MSZP felvetését illeti, hogy valamilyen módon egy határon túli magyar ombudsman jöjjön létre, ezt mindenféleképpen érdekes, továbbgondolásra érdemes gondolatnak tartjuk, ugyanakkor kétharmados jogszabályról van szó, és további egyeztetéseket tartunk szükségesnek.
Tisztelt Ház! A magyar nemzetpolitika legfontosabb célkitűzése a határokat átívelő nemzeti egység megteremtése. Az elmúlt tíz évben nagyon fontos lépéseket tettünk ebbe az irányba, de azt tudom mondani, hogy ennek a nemzetpolitikának talán a legfontosabb döntése áll ma előttünk.
(20.20)
Ez a nemzetpolitika nem áll ellentétben a szomszédpolitikánkkal, hanem nagyon is szervesen egészíti ki a szomszédpolitikánkat, és meggyőződésünk szerint elősegíti egymást a nemzetpolitika és a szomszédpolitika, ezért kérem a támogatásukat a kormány által támogatott módosító javaslatokhoz. (Folyamatos zaj.)
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť